Direktlänk till inlägg 18 november 2012
* 200gram vit choklad av fin kvalité
* 4st äggulor
* 6msk kallt kaffe
* 6msk florsocker
* 5dl vispgrädde
* 4tsk vaniljsocker
* 2msk strösocker
* 250gram upptinade stora blåbär
* 2msk strösocker
* 1dl honung
* 1msk margarin
6st portioner
1. Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65grader (annars kan äggulorna koagulera).
2. Rör ner äggulorna, en i taget. Rör ordentligt mellan varje och låt sedan smeten svalna.
3. Rör sedan ner florsockret och kaffet.
4. Vispa grädde, med strösockret och vaniljsockret i, men vispa ej för hårt! Häll sedan grädden i chokladsmeten och rör om försikigt och till en jämn smet. Häll sedan upp i portionsformar och in i kylen i minst 2h.
5. Rör sedan blåbären med strösockret och strö sedan över blåbären över den vita chokladmoussen.
6. Värm sedan honungen och matfettet i en gryta och ringla sedan försikigt honungen över moussen och blåbären.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | |||||
|