Direktlänk till inlägg 17 juli 2013
Recept till ca 28st STORA kanelbullar:
Degen:
* en jäst (ta den röda för söta degar)
* 150gram margarin
* 5dl mjölk
* 1msk vaniljsocker
* en nypa salt
* ca 12-13dl vetemjöl
Fyllning:
* ca 300gr margarin
* 3msk kanel
* 1msk vaniljsocker
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Smält margarinet och häll sedan i mjölken, vaniljsockret och saltet och värm till 37grader "fingervärme".
3. Häll sedan i vätskan i bunken och rör om till jästen löst sig.
4. Blanda i mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt sedan jäsa under bakduk i ca 30min. Under tiden blandar du ihop fyllningen.
5. Arbeta degen i ca 5min och dela sedan degen i två delar.
6. Kavla ut degen i en rektagulär form. Bre på hälften av fylningen och rulla sedan degen och skär sedan ut till bullar. Gör likadant med den andra degen.
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 20min.
8. In med bullarna i mitten av ugnen, 225grader i ca 10min, tills dem fått färg.
Mums!
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|