Senaste inläggen

Av Maria Jensen - 19 oktober 2012 10:06

hej!

Igår visades avsnitt 5 av Sverige Bakar och temat var Sötebröd :) Jag tyckte att avsnittet var liiiite tråkigt...hehehe... men här kommer mina favoriter:


 

Christinas Kardemummakringlor och vaniljbullar. HÄR har ni receptet :)



 

Ronnies gifflar med apelsinkräm. HÄR har ni receptet :)



Sen var den tekniska utmaningen den klassiska butterkakan. Den måste jag säga att dem flesta lyckades med. Den som jag tycker gjorde sämst ifrån sig var Paulo och Martin. Den som var bäst tyckte jag var Christina.


Skönt också att andra fick fokus denna gången och inte bara Josephine.



Mina favoriter i tävlingen: Elin, Christina och Ronnie.


Mina icke favoriter: paulo (han åkte ut igår) och Martin.



Av Maria Jensen - 15 oktober 2012 14:00

 

ca 20-22st


* 150gram margarin

* 3st ägg

* 3,5dl strösocker

* 3tsk vaniljsocker

* en nypa salt

* 6msk kakao

* 3dl vetemjöl (det går lika bra o använda mjölmix i samma mängd!!)

* 1tsk bakpulver


garnering:

* hackad vit choklad

* mandelflarn

* hackade nötter


1. Smält matfettet och låt det svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan siktat: vaniljsocker, kakaopulver, mjöl och bakpulvret. Sedan saltet. Vänd till sist i matfettet.

3. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften med smet och garnera sedan varje muffins med vit choklad och nötterna.

4. In i nedre delen av ugnen, 225grader i ca 10min.


Av Maria Jensen - 15 oktober 2012 08:47

hej

Har precis sett klart avsnitt 4 av Hela Sverige bakar! Jättebra avsnitt :) 


Paradbaket: Då skulle deltagarna göra småkakor, 3 sorters.


Och självklart ger jag mina top 7 sorters kakor (utan inbördes ordning)  med bilder och recept:


 

Christinas korintkakor (kakorna till vänster på bilden) HÄR är receptet :)



 

Ronnies bondkakor (kakorna i mitten på bilden) HÄR är receptet :)



Emelies saffranskakor, dock fanns det ingen bild på dem men HÄR har ni receptet :)





 

Elins småkakor med choklad, minkola och aprikos. HÄR har ni receptet :) Jag gillade ALLA Elins kakor, fina och dem bästa enligt mig!



 

Josephines chokladkakor :) Dem till höger på bilden :) HÄR har ni receptet :)



Till den tekniska utmaningen skulle deltagarna göra biskvier. Dem lyckades otroligt bra. Men som vanligt klarade sig paulo undan... jag tycker verkligen inte han ska få vara kvar. Han misslyckas gång på gång... suck! Sen tycker jag inte heller att Martin ska vara kvar, tycker verkligen inte han är en duktig hemmabagare, jag känner inte den här passionen hos honom som dem andra har. Då har faktiskt Paulo passion! det ska han ha cred för :) Sen gör ju Josephine så fina bakverk. MEN... allt så vara så himla perfekt och amerikanskt hela tiden... otroligt tråkigt enligt mig... ska jag köpa en koknok sen så vill jag ha mer svenskt i den än amerikanskt :) 


Min favorit i tävlingen är fortfarande Elin :)


Av Maria Jensen - 14 oktober 2012 21:04

 

Chokladmousse och en chai latte :)

Av Maria Jensen - 14 oktober 2012 19:08

   

Fick dessa pastell gröna formarna idag :) Så himla fina!! I love them <3

Av Maria Jensen - 14 oktober 2012 18:42

           

Höst soppan (dock utan purjolök och chilipeppar)  med rotfrukter serverades med mitt goda hembakta morotsbrödbröd :) och kantarellost



   

Rotfrukter i ugn (med olivolja, salt, peppar och rosmarin), rödvinsmarinerad fläskstek (1.2kg fläskstek som legat i rödvinsmarinad i mer än ett dygn, sedan bryner den lätt i en stekpanna med olivolja, sedan in i mitten av ugnen i 175grader och pensla på rödvinsmarinad lite då och då, 2h), rödvinssås (med rödvinsmarinad, olivolja, margarin, sky från steken, grädde, creme fraiche, salt, peppar, en buljongtärning) och stekta färska champinjoner (stekta i olivolja, en klick margarin, svartpeppar, salt och kinesisk soja)


  

Desserten: Chokladmousse, chokladpaj med drottningkompott


       

Av Maria Jensen - 14 oktober 2012 18:27

   


Pajen (till 4st portioner)

* 75gram mjukt margarin

* 3dl havregryn

* 2,5dl mjölmix

* 2tsk vaniljsocker

* 1dl florsocker

* en nypa salt

* vit blockchoklad

* mörk choklad med 70%ig kakaohalt

* 1,5dl strösocker


Drottningkompotten:

* 1,5dl hallon

* 1,5dl blåbär

* 2tsk vaniljsocker

* 2msk strösocker

* lite riven vit blockchoklad


Pajen:

* blanda alla ingredienser (dock ej chokladen!) till en smulig deg. Tryck ut lite deg i varje portionsform och förgrädda pajskalet i ugnen, i mitten, 225grader i ca 10min.

* Hacka sedan chokladen i små bitar och lägg vit choklad i ena halvan av portionsformen och den mörka i resten av pajformen. Strö sedan lite smuldel över pajen och sedan i i ugnen, i mitten, 225grader i ca 5-8min.


Drottningkompotten:

* blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet i ca 2-3timmar. 

Av Maria Jensen - 14 oktober 2012 12:05

 


4 portioner


* 100gram choklad med kakaohalt 70%

* 2st äggulor

* 0.5dl kallt kaffe

* 3msk florsocker

* 2,5dl vispgrädde

* 2tsk vaniljsocker

* 1msk strösocker


1. Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65grader (annars kan äggulorna koagulera).

2. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje. Låt sedan smeten svalna.

3. Rör sedan ner kaffet och florsockret.

3. Vispa grädden (med vaniljsockret och strösockret i) men dock ej alltför hårt! Rör sedan ner grädden i chokladsmeten och blanda till en jämn smet och fördela sedan moussen i portionsglas och sedan in i kylskåpet, låt sedan svalna där i minst 1-2h.

Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards