Direktlänk till inlägg 30 april 2013

Prinsesstårta (glutenfri)

Av Maria Jensen - 30 april 2013 11:14

Recept:


Tårtbotten:

* 2ägg

* 2dl strösocker

* 1,5dl mjölmix

* 1dl potatismjöl

* 2tsk bakpulver

* 1tsk vaniljsocker

* 1tsk fiberhusk

* 1dl hett vatten


Fyllning 1, Vaniljkräm:

* 5dl mjölk

* 1 vaniljstång

* 1,5dl strösocker

* 7 äggulor

* 1,5dl maizena

* 50gram mjukt smör


Fyllning 2, jordgubbssylt:

*  500gram fryta jordgubbar

* 1,5dl syltsocker

* 2-3tsk vaniljsocker


Fyllning 3:

* vispgrädde


Dekorering:

* ett grönt marsipanlock

* rosa marsipan till en ros

* röd dekoreringsgelé

* florsocker


1. Börja först med att göra bottnen. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan i alla ingredienserna, ta det heta vattnet sist.

2. Smörj och beströ formen med glutenfritt ströbröd. Använd en form med löstagbar botten och i storlek 22cm i diameter.

3. Fyll formen med smeten, in längst ner i ugnen på 175grader i ca 35min.

4. Låt sedan kakan svalna innan du lossar kakan. Låt kakan sedan svalna lite till, för annars kan fyllningen smälta.

5. Fyllning 1, vaniljkrämen: koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång. Ta bort vaniljstången efter uppkoket.

6. Vispa äggulor, socker och maizena vitt och pösigt.

7. Slå över den heta mjölken under vispning. Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll sedan vaniljkrämen i en kall skål när krämen blibit tjock och slät. Sedan in i kylskåpet med plastfolie.

8. Fyllning 2, jordgubbssylten: tina upp jorgubbarna och lägg dem sedan i en gryta med de övriga ingredienserna och låt koka 5-10min. Häll sedan sylten i en skål och låt svalna.

9. Dela botten i 3 delar och bre först på sylten på ett lager och sedan på det andra lagret ett lager med vaniljkräm och lägg sedan på locket. Bre sedan på vispad grädde.

10. Lägg på det gröna marsipanlocket och lägg på dekoreringen.


Mums!!






    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria Jensen - 12 oktober 2014 12:56

hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-)   Annars så håller j...

Av Maria Jensen - 22 september 2014 11:49

hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D   Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...

Av Maria Jensen - 21 september 2014 21:37

hej på er!!   Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....

Av Maria Jensen - 19 mars 2014 11:33

    Recept: * 125gram mjukt smör * 1dl råsocker * 1 ägg * 1,5dl vetemjöl * 0.5dl riven kokos * 0.5tsk bakpulver * en nypa salt * 100gram kvalitetschoklad med 70% kakaohalt * rivet ska från 2st apelsiner   1. Vispa smör och ...

Av Maria Jensen - 14 mars 2014 16:45

      Har bakat ett väldigt lätt och hälsosamt bröd :-) Jag är egentligen emot såna här färdiga paket men jag ville ändå testa och detta blev verkligen skitbra! Såna här brödmixer tänker jag testa fler gånger men dock ej färdiga kakmixer! Usch.....

Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards