Alla inlägg under juni 2012

Av Maria Jensen - 14 juni 2012 22:52

   

Recept (ca 25st)

* 50gram margarin

* 2ägg

* 1dl strösocker

* 5,5dl kokosflingor

* rivet skal av en lime

* 1msk färskpressad saft från lime


1. Sätt ugnen på 175grader.

2. Smält smöret och blanda det sedan med de övriga ingredienserna och låt sedan stå och svälla i 10min.

3. Lägg upp bakformar på en plåt och klicka sedan i lite smet i varje form som du sedan toppar till lite.

4. Grädda topparna i mitten av ugnen i ca 15min.

Av Maria Jensen - 14 juni 2012 22:36

     


Recept (jag fick ihop 24st):

* 50gram röd jäst

* 75gram margarin

* 5dl mjölk

* 1,5msk fiberhusk

* 1dl strösocker

* 1tsk stötta kardemummakärnor

* en nypa salt

* 1 ägg

* 13-14dl mjölmix (jag använder den röda paketen från Finax)


Fyllning:

* 100gram margarin

* 1dl socker

* 2msk malen kanel


Pensling:

* 1ägg


Garnering:

* Pärlsocker


Ugnstemperatur:

* 250grader


1. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Smält matfettet och tillsätt sedan mjölken och värm till "fingervärme" 37grader. Häll sedan över vätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10min.

3. Tillsätt sedan: socker, kardemumma, salt, ägget och det mesta av mjölmixen (spara lite till själva utbakandet) och arbeta sedan degen väl och låt sedan jäsa under bakduk i 30min.


4. Rör sedan ihop fyllningen.


5. Knåda degen väl på ett mjölat bakbord. Dela upp degen i två delar om ni vill (jag gjorde det inte). Kavla degen till en rektangulär form och bre sedan på fyllningen och rulla sedan ihop degen från långsidan och skär sedan rullen i ca 3cm bitar (mina blev nog liiiite större :-p). Ställ bullarna i formar på en plåt och låt sedan jäsa under bakduk i 30min.


6. Sätt på ugnen på 250grader.


7. Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö sedan över pärlsocker. In i mitten av ugnen i ca 8-10min.

Av Maria Jensen - 14 juni 2012 10:30

Här är lite av mina favorit grejer i köket som jag har till min bakning...


 

Min älskade hylla med mina fina bakböcker



 

Min favorit! :)



 

Min finaste kakburk som jag fyndade på Åhléns för några år sen för typ 70spänn :-P



 

Mina tre finaste bakslålar i porslin :) Köpta på hemsidan Syster Lycklig Jag vet dock inte om dessa skålar finns kvar men det tror jag :)



 

Min stora vackra röda porslinsskål :)



 

Mina tre måttsatser i porslin (halvdeciliter, matsked och tesked) dessa fyndade jag på indiska för typ 2år sen på nån rea för typ 20spänn :)



 

Min fina porslinsburk med socker :) denna fyndade jag på tradera för några år sen :)



 

I denna burk förvarar jag kakao (jag har även andra burkar i detta utseende för pasta och för bitsocker), fyndade dessa på tradera för några år sen :)



 

Mitt vackraste kakfat i glas av märket Lisbeth Dahl och i bakgrunden ser ni mitt bakplåtsställ som är köpt på Ullared :)

Av Maria Jensen - 14 juni 2012 10:11

Japp, nu vet jag vad jag ska baka i eftermiddag och sambon var nöjd med mitt beslut: kanelbullar och kokostoppar med lime :) Bilder och recept får ni sen of course :)

Av Maria Jensen - 14 juni 2012 09:34

God morgon på er!

Imorgon är det fredag och min käre sambo ville gärna ha något gott och hembakt med sig till jobbet imorgon, kanelbullar och nåt mer skrev han. Så idag ska jag baka kanelbullar och nåt mer. Jag vet dock inte vad... har ni något förslag eller önskemål? Bilder och recepten publiceras här i bloggen såklart :)

Av Maria Jensen - 13 juni 2012 18:43

 


Recept:

* 50gram margarin

* 25gram röd jäst

* 2dl lättmjölk

* 2msk stötta kardemummakärnor

* 2tsk vaniljsocker

* 2tsk malen kanel

* 0.5dl strösocker

* 2msk flytande honung

* ett ägg

* en nypa salt

* 4dl mjölmix

* 3msk solrosfrön

* 2msk linfrön

* 3dl glutenfria havregryn


* ett ägg till pensling (men det går lika bra att pensla med vatten)


1. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Smält margarinet och häll sedan i de stötta kardemummakärnorna, vaniljsockret och mjölken och värm till fingervärme (37grader).

3. Häll sedan i vätskan i degbunken och rör om tills jästen löst sig.

4. Blanda i övriga ingredienser (och tycker ni att degen blir väldigt kladdig så var inte oroliga- det är meningen att den ska vara det!) och låt sedan jäsa under bakduk i ca 45min.

5. Ställ sedan upp bakformar på en plåt och fyll varje form till 2/3 med deg och låt sedan jäsa i ca 40min.

6. Pensla sedan bullarna med ett lättvispat ägg och sedan in i ugnen 200grader, i mitten, ca 10min.


Ett tips är att ta en av dessa bullar och ett glas mjölk efter träning! Jättebra återhämtning :)

Av Maria Jensen - 13 juni 2012 14:33

Ja varför väljer jag att baka glutenfritt?

jag bakar ju inte bara glutenfritt men oftast gör jag det. Dels för att min sambo är glutenallergiker och sen tycker jag att ALLA ska kunna baka och äta det som jag bakar (och lagar) :)


Hur ofta kan man som tex glutenallergiker gå på ett café och köpa sig en god kanelbulle? Hmm... typ aldrig. Jag tycker sånt är fruktansvärt tråkigt och sen finns det inte alls många bloggar som bloggar om just allergimat.


Men nu är det ändrig på det! :)

Av Maria Jensen - 13 juni 2012 14:24

hej!

Nu sitter jag här hemma i soffan och undrar vad jag ska baka ikväll... hmm... jag har rätt mycket hemma så jag behöver ju inte gå och handla vilket är så skönt :-P


Jag har jäst hemma... kanske man ska baka gifflar fyllda med sylt? vaniljbullar? kanelbullar? hmm.. detta tåls att tänka på :)

Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards