Direktlänk till inlägg 11 februari 2013
Hej
Igår premiärbakade jag med min nya bakmaskin och gud va bra den är!! Jag valde att baka glutenfria havrebröd och dem blev så himla goda och vilken bra kvalité det blev på bröden efter att ha bakat dem i bakmaskin (eller som det egentligen heter: köksassistent).
Recept:
* 1st röd jäst
* 2,5dl vatten
* 75gram margarin eller smör
* 0.5dl röd mjölk
* salt
* 0.5dl brödsirap
* 1,5msk fiberhusk
* 1,5dl glutenfria havregryn
* en halv förpackning mjölmix
* vatten och 3tsk salt till pensling
1. Smula ner jästen i bunken.
2. Smält matfettet och blanda sedan ner vattnet och mjölken. Värm till "fingervärme" (37 grader).
3. Häll vätskan i bunken med jästen och rör om tills jästen smält in.
4. Tillsätt brödsirapen och rör om. Tillsätt sedan fiberhusk och låt stå och svälla i ca 10min.
5. Häll i övriga ingredienser och rör om till en smidig deg.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 30min.
7. Baka ut degen till bullar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i ca 10min under bakduk.
8. Nagga sedan bullarna med gaffel och pensla på vatten som har 3tsk salt i.
9. In i mitten av ugnen, 175grader i ca 12min.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 | ||||||
|