Direktlänk till inlägg 8 december 2012
Recept (till 2-3 bröd):
* 100gram röd jäst
* 100gram margarin
* 33cl mörk öl eller porter
* 66cl julmust
* 1,5dl brödsirap
* 2msk fiberhusk
* 1msk malda pomeransskal
* 1tsk mald kryddnejlika
* 2tsk malen ingefära
* 0.5msk salt
* 2dl russin
* ca 25dl grov mjölmix
Pensling:
* 2 ägg
1. Smula ner jästen i en stor skål. Smält margarinet, häll sedan i ölen och julmusten och värm till fingervärme (dvs 37grader).
2. Häll sedan vätskan i skålen och rör om tills jästen löst upp sig. Rör sedan i fiberhusk och låt stå och svälla i 10min.
3. Tillsätt sedan övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg. Beroende på hur stor skål du har så är risken stor att du få ta och låta degen jäsa i två skålar. Låt degen jäsa under bakduk i 40min.
4. Arbeta sedan degen och lägg den sedan i en jäskorg eller annan form och låt jäsa under en bakduk i 40min.
5. Skär sedan lite lätt i bröden, pensla sedan med lättvispat ägg och in med bröden längst ner i ugnen, 200grader, 25-35min.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|