Direktlänk till inlägg 20 september 2012
(sorry att bilden blev lite suddig)
Recept (ca 16st):
* 50gram röd jäst
* 150gram margarin
* 4dl vatten
* 2msk fiberhusk
* salt (efter egen smak)
* 2dl glutenfria havregryn
* ca 10dl grov mjölmix (ca 10dl iaf, till det har blivit en smidig deg)
* 2msk strösocker
1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet och häll i vattnet och värm till "fingervärme" (37grader).
2. Häll sedan i vätskan i bunken med jästen och rör om. Tillsätt sedan fiberhusket och rör om. Låt stå och svälla ca 10min.
3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30min.
4. Arbeta degen till brödbullar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30min.
5. Pensla sedan ett lättvispat ägg på bullarna, strö över lite glutenfritt havregryn och lite salt. In i mitten av ugnen, 200grader, 10min.
Mums!
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|