Direktlänk till inlägg 6 december 2012
Dessa är ej glutenfria men jag ska baka glutenfria lussekatter nästa vecka :)
Recept (30-35st)
* 50gram röd jäst
* 100gr smör
* 5dl röd mjölk
* 250gram kesella kvarg 10%
* 2 påsar saffran
* 1,5dl strösocker
* 0.5tsk salt
* ca 17dl vetemjöl
* russin
* ett ägg
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken och värm till fingervärme (37grader). Häll sedan vätsakn i bunken och rör om tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg och låt sedan jäsa under bakduk i 30min.
4. Baka sedan ut degen till lussekatter och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt sedan jäsa i 30minh.
5. Tryck i russin och pensla på lite lättvispat ägg.
6. In i ugnen, i mitten, 225grader i 5-7min, tills dem fått färg.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|