Senaste inläggen

Av Maria Jensen - 23 mars 2013 16:46

Hej

Idag var temat småkakor (Biscuits). 


Första utmaningen var signaturbaket och då skulle deltagarna baka en småkaka som inte var för mjuk eller för hård, 18st och dem hade 1,5h på sig.


Huvudingredienserna i en småkaka är smör, socker och mjöl.


Mina favoriter:


Rob: Chokladhavrekakor med ingefära

Ben: Pepparnötter

Janet: Christmas marsipan


Yasmin gjorde en biscotti men jag kallar inte det för en småkaka utan mer för en skorpa då den är rätt hård.


Den tekniska utmaningen skulle deltagarna baka 24st flarnrullar (med smak av ingefära och konjak) fyllda med vispgrädde.

Bäst: Jason

Sämst: Jo


Utmaning nummer tre var macrons! Man kunde göra dem på två sätt: italienskt eller franskt. Dem skulle baka 120st och sen tre smaker.

Mina favoriter:


Ben: vit choklad

Holly: choklad/mint, apelsin

Rob: kardemumma

Jo: blåbär, kokos

Janet: hallon


Stjärnbagare: Holly och Jason

Åkte ut: Ben


Synd att Ben åkte ut men jag är på domarnas sida här, han lyckades inte så bra denna omgången. Men... Rob är fortfarande kvar, WTF?! Han är verkligen jättedålig... ingen finess alls. Och ja jag vet att jag tjatar men måtte han åka ut snart... Mina favoriter är: Janet, mary-Ann, jason och Holly.

Av Maria Jensen - 22 mars 2013 20:56

Hej

Nu har jag gjort min första beställning från The English Shop (www.englishshop.se). Jag längtar som tusan tills mina produkter kommer hem, detta blev det:


 

Scones mix, 18kr



 

Tillverkad i Skottland, en smörbakelse! En traditionell behandling som görs med ett tidlöst recept med allt smör för en smält-in-the-mun sensation. 38kr

 

 

 

En liten rund shortbread kex täckt med en kupol av italiensk maräng, vispad äggvita liknande marshmallow. Detta är sedan täckt i ett tunt lager av mjölk eller mörk choklad och slås in i den klassiska Tunnock röda och silverfolie papper. Hela vägen från utkanten av Glasgow, och inte mindre läckra efter sin långa resa! 25kr

 

 

 

 

Frank Cooper är ett varumärke för finsmakare som vill ha riktig marmelad! Med sin starka, robusta smak är det Storbritanniens favorit av premium marmelad. Den "finskurna" är den mest populära, även som den med bitar.

År 1874 tillverkade Sarah Jane, hustru till Oxford affärsinnehavaren Frank Cooper, den första omgången av Frank Coopers marmelad till ett recept, tros ha varit hennes mors. År 1903, för att tillgodose den ökande efterfrågan, särskilt bland Oxford Dons och studenter, öppnade Frank Cooper en fabrik nära järnvägsstationen i Oxford, England. 46kr



 

1,5 kg självjäsande mjöl, komplett med särskild baknings medel för att skapa lättare och mjukare godsaker utan att lägga till något extra. 24kr

 

 

 

Nödvändig för att göra glasering eller icing, ett klumpförebyggande medel har tillsätts för att förhindra klumpbildning. Helt enkelt blanda med vatten för att producera en glansig glasyr perfekt för alla bakverk. 28kr

 

 

Det ska bli så roligt att få hem dessa produkter :D

 

Av Maria Jensen - 18 mars 2013 13:44

Detta avsnitt handlade om bröd! Mums säger jag :D


I signaturbaket skulle deltagarna baka ett smaksatt matbröd och det skulle inte vara bakat i en form, dem hade 3h och 15min på sig.


Jag tyckte bäst om dessa:

* Holly: choklad, nötter och lök

* Yasmin: ett nordafrikanskt bröd- kryddigt med bl a koriander

* Jason: ost och lök bröd med ett cheddarost täcke

* Jo: mozzarella och skinka

* Mary-ann: jag har glömt vad hon hade i sitt bröd men det såg jättegott ut!


För att få en fin skorpa och yta på brödet kan man hälla vatten i ugnen som då ger ifrån sig en ånga.


Den tekniska utmaningen: ett foccaiabröd. ett italienskt platt bröd med olivolja och salt.

Bäst: Jo

Sämst: Ian


Den sista utmaningen så skulle deltagarna baka en brödborg och sedan baka 24st bröd, varav hälften skulle vara söta bröd och de andra matiga bröd.


Bäst: Yasmin, kokos och pesto, Mary-Ann: choklad


Veckans stjärnbagare: Yasmin

Åkte ut: Urvashi och Ian.


Jag tyckte det var rätt person som blev veckans stjärnbagare och dem som åkte ut tyckte jag också var rätt val. Men jag tycker fortfarande att Rob är riktigt dålig och hoppas han åker ut snart!

Av Maria Jensen - 18 mars 2013 13:34

        


Denna kaka är otroligt söt och vill ni inte ha den så söt så skippa glasyren :) Denna kaka är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.


Recept:

* 3st ägg

* 2,5dl strösocker

* 3tsk vaniljsocker

* några droppar pistage essens

* 3dl mjölmix


glasyr:

* 2dl florsocker

* 30gram hackade hasselnötter

* några droppar röd hushållsfärg

* 4msk vatten

* 2tsk vaniljsocker


1. Vispa ägg och socker poröst. tillsätt vaniljsockret också.

2. Tillsätt de andra ingredienserna och häll dem i en form av teflon.

3. In i ugnen, längst ner, 200grader i ca 20min.

4. Blanda glasyren när kakan svalnat :) Dekorera med rött jordgubbsströssel :)



Av Maria Jensen - 18 mars 2013 13:28

       


Jag använde mig faktiskt av en bröd-mix. Jag brukar inte baka med färdiga mixar men denna gången ville jag testa. detta bröd blev otroligt gott och mastigt! Ett halvt paket, en halv jäst (25gram) och 3,5dl ljummet vatten :) 

Av Maria Jensen - 18 mars 2013 13:22

 

En ny choklad från Lindt och denna är med smak och en fyllning av pistage. Pistage är min favorit i typ allt: choklad, glass mm... Denna var riktigt god! Jag älskar den :) Det negativa var att den kostade 30spänn (Lindt brukar inte ha sån dyr choklad) och sen stod det inte någonstans hur mkt kakaohalt den innehöll ;) Denna får 5 av 5!!!

Av Maria Jensen - 11 mars 2013 14:51

Hej

Nu har jag sett avsnitt 2 och avsnittet handlade om pajer!


Dem har tre utmaningar. den första utmaningen är signatur baket och då skulle deltagarna baka en quiche- en matig smördeg, en matpaj med äggstamning. Något som domarna kollar på är att pajskalet ska vara fint och väl gräddat! Och sen ska pajen ha en välbalanserad och inte ha för mycket smaker.

Mina favoriter var:

* Janet: cheddar och grönsaker

* Urvanhi: krabba, koriander och kokos


Den äckligaste var Hollys och den innehöll pesto. Pesto för mig är ett tillbehör och inte någon fyllning till en paj!


Lite tips ang pajer:

* förgrädda pajskalet: nagga det och lägg sedan folie och sedan bönor som tynger ner foliet på pajen och sedan in i ugnen :)

* När man snurrar skalet i ugnen blir det mer jämnt gräddat.


Utmaning nummer 2: den tekniska utmaningen. Då skulle deltagarna baka Mary Berrys Citronpaj (tarte aux citron). man ska baka paj för hand och inte i maskin, man ska känna sig paj deg och arbeta med den lagom mycket.


Utmaning nummer 3: mini mördergsbakelser. dem skulle baka 24st och 2 sorter. Dessutom måste dem se likadana ut!

Mina favoriter:

* Joanne: honung-mandel

* Janet: choklad-körsbär

* Holly: Choklad-pistage och tryffel

* Simon: choklad-ingefära

* Jason: min-choklad

* Urvanhi: fläder

Många som jag gillade!!! :)


Veckans stjärnbagare: Jason

Åkte ut: Simon.


Fast jag tycker att Rob ska åka ut snart, han är en katastrof och har inte imponerat på mig alls!

Av Maria Jensen - 10 mars 2013 19:45

Hej!

Nu har jag smakat lite chokladpraliner. Såklart från Chocolatte i Karlskrona :)


   

Så fina och mumsiga :)



   

Pralin med lite salt på och sen med smak av saltlakrits. Satan vad god!! En ny favorit ;)



   

Pralin med smak av earl grey tror jag men är ej säker, mustig och god  chokladsmak :)



   

Champagnetryffel tror jag detta var och så himla god. Perfekt att ta till kaffet om man vill ;)



   

Vet ej vad detta var för smak med god var den iaf!



   

Smak av stark chili, sjukt god och mumsigt med choklad och lite hetta ;)



  

Min favorit! Passionsfruktstryffel :)



Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards