Senaste inläggen

Av Maria Jensen - 15 april 2013 20:38

The Great British Bake Off!

Nu har jag sett avsnitt 6 :) Ett rikigt mumsigt avsnitt var detta :D


Signaturbaket var att deltagarna skulle baka en cheesecake, en som var gräddad i ugn och dem hade 2,5h på sig. Botten till en cheesecake ska vara av krossade kexsmulor.

Min favorit var Hollys! Hon kallade sin för Father Christmas baked cheesecake, med mannagryn, mandel, konjak, julkryddor, citrus.

Sen tyckte jag även om Mary-Ann´s med Tutti-frutti.


Den tekniska utmaningen: a chocolate roulad (stavning?) Den ser nästan ut som en rulltårta med fyllningen är med ett tjockt lager av grädde. Deltagarna fick 1,5h på sig. Alla deltagarna hade sprickor i sina och det påpekade domarna.


Utmaning nr 3: en krokan, det är en fransk efterrätt som är ett torn av småbröd och som hålla ihop av ett sockerlag. Dem små bröden var petit-chour och skulle vara fyllda med vaniljkräm, den får ej innehålla grädde!

Min favorit:

Mary-Ann: apelsin och kardemummasmak.


Veckans stjärnbagare: Jo

Åkte ut: Yasmin


Jag tror att Holly tar hem det hela :) Hon är grym men dem som är kvar tycker jag verkligen är så duktiga!!!

Av Maria Jensen - 11 april 2013 08:55

Äntligen har mina produkter från The English shop kommit!

 

Av Maria Jensen - 11 april 2013 08:33

 

(det beror på hur stora du vill ha men jag vill alltid ha jättestora och då är detta recept för ca 22st)


Recept:

* 50gram röd jäst

* 75gram margarin

* 3,5dl mjölk

* 1,5dl vatten

* 1msk fiberhusk

* 1dl strösocker

* 2tsk vaniljsocker

* en nypa salt

* 1 ägg

* ca 13dl mjölmix


fyllning:

* 100gram margarin

* 1dl strösocker

* 2msk malen kanel


* ägg till pensling 

* pärlsocker


Jag använde mig av min köksassistent för då får degen arbeta länge och det ska den göra när det gäller glutenfritt.


1. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Smält margariner och häll sedan i mjölken o vattnet och värm till 37grader (fingervärme). Häll i vätskan i degbunken och rör om till jästen löst sig.

3. Rör i saltet och vaniljsockret och fiberhusket. Låt svälla upp i 10min.

4. Rör i övriga ingredienserna och låt maskinen arbeta en bra stund till en smidig deg ( det gör inget om degen blir lite kladdig).

5. Låt jäsa under bakduk i ca 30min.

6. Blanda ihop fyllningen.

7. Arbeta med degen för hand en stund och dela den sedan i två delar. Kavla ut den ena degen till en avlång rektangel och bre sedan på fyllningen och rulla ihop degen. Skär sedan ut den till bullar och lägg i formar på en plåt.

8. Låt jäsa under bakduk i ca 30min och pensla sedan på lättvispat ägg och strö över pärlsocker.

9. In i mitten av ugnen, 250grader, 8-10min.


Av Maria Jensen - 10 april 2013 10:26

Hej

Äntligen har jag fått hem min bakbok från Hela England Bakar!!! The Great British Bake Off :D Den innehåller jättemkt brittiska recept från programmet o det ska bli så roligt o baka utifrån denna bok :D Boken är på engelska men det är inga problem för mig :D


 

Av Maria Jensen - 10 april 2013 10:20

Hej

Jag fick detta underbart fina och unika kakfat i tidig födelsedagspresent av min kompis Hannaa o jag älskar det:

   

Av Maria Jensen - 5 april 2013 14:48

Glöm inte bort att följa mig på Twitter: @MariasSkafferi


Och glöm för fasen inte min facebook grupp: Maria Elisabeth´s Skafferi


  

Av Maria Jensen - 4 april 2013 22:05

The Great British Bake Off


Hej!

Nu har jag precis sett avsnitt 5 och temat idag var pajer!!


Första utmaningen var en familjepaj med ett smördegslock och dem hade 2,5h på sig. Här var det dåligt utbud tycker jag på goda pajer... Dem flesta av deltagarna gjorde sina pajer med kyckling i, lite tråkigt tycker jag.

Men det var en som föll mig i smaken och det var Holly som gjorde en vegetarisk ostpaj med lök och potatis. Domarna tycker nog den var godast :D


Andra utmaningen, dvs den tekniska utmaningen var att alla deltagarna skulle baka 6st köttpajer i miniformat "Pork Pie" och dem hade 2,5h på sig.

Här tycker både jag och domarna att de flesta pajerna hade för tjocka skal och för lite gelé i sina pajer. Men bäst var Janet! Hon är grym :D


Utmaning nummer 3: Marängpajer, här hade deltagarna 3,5h på sig. Mina favoriter:

* Holly: pajskal med choklad i och sen en fyllning av lime

* Mary-Ann: midnight marengue, choklad, farinsocker i marängen

* Jo: äppelmos, hallon, äggula


Veckans stjärnbagare: Janet

Dem som fick lämna tävlingen: Rob och Jason.


Så roligt att Janet fick bli veckans stjärnbagare!!! Grattis :D 

Jag blev verkligen förvånad att Jason åkte ut... Jag hade tippat han som en av finalisterna. Att Rob äntligen åkte ut... jaaaaaaaaaaaaaa!!! :D


Nu får man vänta en hel vecka på nästa avsnitt... undrar vad det blir för tema då? hmmm... vetebullar kanske? Men det e kanske inte så typiskt engelskt utan mer svenskt? hmmm...

Av Maria Jensen - 1 april 2013 15:04

Hej

Igår besökte vi Väla i Helsingborg och där har dem ju Gräddbullerian! Detta besök hade jag sett framemot så himla mkt och dessa smakade jag:


   

Denna var med smak av ljus choklad och sedan kokos. Även lite vaniljsmak i själva grädden :)



  

Denna med smak av hallon och mörk choklad. Grädden hade smak av hallon :)


Så jäkla gott!! Jag älskar dessa :) mums!


Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards