Senaste inläggen

Av Maria Jensen - 13 maj 2013 09:34

Hej igen :)

Igår när vi ändå var i Stockholm så stannade vi ändå förbi Saltå Kvarn i Järna och där har dem ju bara ekologiska produkter och jag handlade förstås lite grann:

           

Av Maria Jensen - 13 maj 2013 09:15

Hej

I helgen har jag varit i Stockholm och kollat på Bruce Springsteen och den konserten var grym! Men igår när vi skulle åka hem så stannade vi på Kista galleria och där hade dem Levinsky´s och det var ett helt underbart fikaställe! Man kunde välja bland en massa gott men jag valde en god smoothie (man fick själv välja vad man ville ha i) och då valde jag morot (som bas) och sen blåbär, hallon och ingefära. Jättegod!!

 


Sen hade dem en massa godsaker men jag hörr mig till lite mer nyttigare alternativ...hehehe...

 

Kul att dem är i mini-format ;)

Av Maria Jensen - 4 maj 2013 09:44

     

Rad 1 (från vänster):

1: Rom Diplomatico: krämig pralin där smaker av vanilj blandas med mjuk romsmak. Betyg: 2,5/5

2. Lakritsrot: äkta lakrits i mjuk kola, betyg 2/5

3. Björnbär:  fruktig, syrlig/söt smak med krämig konsistens, betyg 2/5

4. Sött och Salt: salt och sötma i mjuk kola, betyg 3,5/5


Rad 2:

1. Gin: enbär- och ginsmak i krämig konsistens, betyg 4/5

2. Choklad: en krämig pralin smaksatt med äkta vanilj, betyg 1,5/5

3. Whiskey: singel malt blandad med rökig choklad i krämig konstistens, betyg 0.5/5

4. Citron: kola med frisk smak och segare konstistens, betyg 1,5/5


Rad 3:

1. Öländsk getost: färskost som ger syrlig yoghurtsmak (ej getsmak), betyg 4/5

2. Samma som nummer 4 på rad 1.

3. Mocca: franskrost med krämig konstistens, betyg 3,5/5

4. Jordgubb: fruktig och söt smak med krämig konsistens, betyg 1/5


Dem godaste var öländsk getost och mocca. Den äckligaste var Whiskey... mmmm ;)

Av Maria Jensen - 4 maj 2013 09:33

 

Detta recept har jag kommit på alldeles själv och anledningen till att jag valde att kalla dem för Brittas Kringlor är för att min gammelfarmor Britta (som nog för många år sen) var en sådan härlig person och som alltid bjöd på hembakt och bjöd oftast på kringlor.


Recept:

* 150gram smör

* 4msk vispgrädde

* 2dl mjölmix

* 2dl potatismjöl

* 2tsk vaniljsocker med äkta vanilj


* ett ägg- till att pensla med

* pärlsocker


1. Låt smöret stå och bli mjukt. Rör sedan samman alla ingredienser till en smidig deg och låt stå i kylen en halvtimma.

2. Dela sedan upp degen i små bollar och rulla ut dem till smala längder, ca 15cm långa och göra sedan dem till kringlor- se på bilden hur jag gjort. Lägg dem på en bakplåt.

3. vispa ägget lite lätt och pensla det på kringlorna och strö över pärlsockret.

4. In i mitten av ugnen, ca 12min, 175grader.

Av Maria Jensen - 4 maj 2013 09:23

   


* 125gram smör

* 3msk socker

* 0.5ägg

* 2,5dl potatismjöl


fyllning:

* jordgubbssylt


1. Rör matfett och socker smidigt.

2. Tillsätt ägg och potatismjöl. Arbeta till en smidig deg och forma den sedan till små bollar och platta till dem lite lätt och fyll med lite sylt.

3. Grädda dem mitt i ugnen, 175grader, ca 15min.

Av Maria Jensen - 4 maj 2013 09:03

 

Tårtbotten:

* 2ägg

* 2dl strösocker

* 1,5dl mjölmix

* 1dl potatismjöl

* 2tsk bakpulver

* 1tsk vaniljsocker

* 1tsk fiberhusk

* 1dl hett vatten


Fyllning, vit chokladmousse:

* 100 gram vit choklad

* 2st äggulor

* 3 msk florsocker

* 2 dl vispgrädde

* 2 tsk vaniljsocker

* 1 msk strösocker


Dumlegrädde:

* 3dl vispgrädde

* en påse dumle


Dekorering:

* chokladströssel

* noblesse


1. Börja först med att göra bottnen. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan i alla ingredienserna, ta det heta vattnet sist.

2. Smörj och beströ formen med glutenfritt ströbröd. Använd en form med löstagbar botten och i storlek 22cm i diameter.

3. Fyll formen med smeten, in längst ner i ugnen på 175grader i ca 35min.

4. Låt sedan kakan svalna innan du lossar kakan. Låt kakan sedan svalna lite till, för annars kan fyllningen smälta.


5. Fyllningen: 

1. Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65grader (annars kan äggulorna koagulera).

2. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje. Låt sedan smeten svalna.

3. Rör sedan ner florsockret.

3. Vispa grädden (med vaniljsockret och strösockret i) men dock ej alltför hårt! Rör sedan ner grädden i chokladsmeten och blanda till en jämn smet och häll i ens kål och låt svalna i kylskåp i minst 2h.


* Dumlegrädden:

1. Häll grädden i en kastrull och hacka dumlen i små bitar och häll i dem i grytan. Sätt på värmen och rör om tills dumlen smält men grädden får ej koka! Häll sedan dumlegrädden i en skål och in i kylen ett par timmar.


1. Skär botten i tre delar och bre på fyllningen och sedan vispar du dumlegrädden till ett härligt fluff och bre på det på tårtan. Dekorera och ät sedan :)


Denna tårta är såååååååååååå god!! 

Av Maria Jensen - 4 maj 2013 08:54

Då var det bara tre stycken deltagare kvar: Jo, Mary-Anne och Holly. Så spännande!


Första utmaningen var signaturbaket och då skulle dem baka 12st Milfey (stavelse??) s.k  tusenbladsbakelse, 2,5h fick dem på sig.

Jo: hallon/blåbär- fylld med apelsingrädde

Holly: grädde, karamell, bananlikör

Mary-Anne: ingefärsgrädde, lemoncurd


Här var min favorit Jo!


Den tekniska utmaningen var en Sachertårta- en österrikisk chokladtårta. 2.4h fick dem på sig och den som lyckades bäst var Jo!


Den tredje utmaningen skulle deltagarna baka tre sorters petit-chour med temat "brittisk sommar", 2,4h fick dem på sig :D

Dem var så duktiga och den som vann finalen var..... Jo!!!! Grattis grattis :D

































































Av Maria Jensen - 30 april 2013 15:13

Har varit och köpt ännu en frukostskål till servisen, har nu två stycken frukostskålar o sen såklart assietter o koppar mm. En glad nyhet är att jag nu beställt tekannan till min servis! Svindyr o lång leveranstid... men det e den värd! :D


 

Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards