Senaste inläggen
hej
Nu var det ett tag sen ni fick se nåt ang min servis som jag började samla på för ca ett år sen. I servisen har jag nu sammanlagt:
* 5st assietter
* 3st kaffe-/tekoppar med fat
* 2st djupa frukosttallrikar
* en stor tekopp med fat
* tekanna
Här kommer bilder på allt:
Mumsigaste kladdkakan någonsin!
* 2ägg
* 2,5dl socker
* 4msk kakao
* 2tsk vaniljsocker
* 100gram smör
* 1dl mjöl
* en nypa salt
1. Sätt ugnen på 175grader.
2. Smörj o bröa en form.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan försiktigt i övriga ingredienser.
5. Häll smeten i formen sedan in i mitten av ugnen i ca 15-20min.
Mums! Kladdkaka tycker jag är en bland dem bästa bakverken att bjuda på när man får oväntat besök. Går otroligt fort att ordna :-)
hej på er!
Åååhh vad jag saknat min bakning den senaste tiden! Jag mår som bäst när jag får baka och vara kreativ :-) Har massa gott jag vill baka och härnäst blir det såklart kanelbullar! Evigheter sen jag bakade det ;-) Sen är även lite bröd inplanerat att baka, både glutenfritt och icke glutenfritt :-)
hugs and kisses
Recept till ca 28st STORA kanelbullar:
Degen:
* en jäst (ta den röda för söta degar)
* 150gram margarin
* 5dl mjölk
* 1msk vaniljsocker
* en nypa salt
* ca 12-13dl vetemjöl
Fyllning:
* ca 300gr margarin
* 3msk kanel
* 1msk vaniljsocker
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Smält margarinet och häll sedan i mjölken, vaniljsockret och saltet och värm till 37grader "fingervärme".
3. Häll sedan i vätskan i bunken och rör om till jästen löst sig.
4. Blanda i mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt sedan jäsa under bakduk i ca 30min. Under tiden blandar du ihop fyllningen.
5. Arbeta degen i ca 5min och dela sedan degen i två delar.
6. Kavla ut degen i en rektagulär form. Bre på hälften av fylningen och rulla sedan degen och skär sedan ut till bullar. Gör likadant med den andra degen.
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 20min.
8. In med bullarna i mitten av ugnen, 225grader i ca 10min, tills dem fått färg.
Mums!
God morgon på er!
Håll utkik i bloggen idag och imorgon :) Idag ska jag baka goda kanelbullar med vanilj i och imorgon ska det bakas bröd! :D Mums va? ;-)
Dessa är glutenfria och ger ca 6st pannkakor:
* 2ägg
* 2tsk honung
* 1,5dl osötad mandelmjölk
* 1dl bovetemjöl
* 2msk vaniljkesella
Servera med skivade äpplen och kvarg :-)
Såååååå gott och mättande :D
Så här ser mitt skafferi ut ;-) Det kanske ser litet ut men det är ett hörnskåp med jättemkt utrymme :-) Den översta hyllan är min "Hälsohylla". Där har jag olika sorters gröt, frön, choklad, kakaobitar, musli, nötter, honung, knäcke, kokos mm. Den understa hyllan är min "bakningshylla", där har jag allt som behövs till min bakning och det är en sjukt blandad kompott, allt från mjölmix till brödsirap :-)
När vi var i Ystad hittade jag en helt underbar butik med choklad, Saedéns hette dem :-)
Påsarna högst upp är kakaobitar med rörsocker och det är sååååå sjukt gott! Man kan ha det på filen, yoghurten, i muslin mm... mums!!!
Pralinerna har jag smakat nu och dem var jättegoda! Men Ölands choklad är mycket godare :-)
Pralin 1: den vita, är en champagnetryffel. Denna får 5 av 5 av mig och den var riktigt god och den smälte i munnen.
Pralin 2: den rosa, hallon, den var otroligt syrlig och god. Den får 3 av 5
Sen har jag tyvärr glömt var dem andra hade för smaker men dem får alla samma betyg: 2 av 5. Dem var goda men inget speciellt och inget halleluja moment :-P
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|