Senaste inläggen
hej
Nu har finalen varit och vinnaren blev Edd! Grattis till honom men jag hejade på Ruth. Men Edd hade bättre bakverk i finalen enligt mig.
I finalen skulle dem baka till en traditionella te bjudning, det som dem skulle göra var:
* miniatyr tårtor, typ som cupcakes
* tartletter
* scones
* petit choux
* sandwiches
Tyvärr så fick man aldrig reda på mer infor om deras sandwiches men detta bakade dem:
Ruth:
* en miniatyrtårta med ingefära och mynta
* paprika/ost tartlett
* Russinscones
* vaniljkräm och lemoncurd petit choux
Edd:
* miniatyrtårta med kanel och banan och italiensk maräng
* tartletter med choklad och ingefära
* citroncones med lemoncord och passionsfrukt
* petit choux med hallon och grädde
Generellt så hejade jag på Ruth men Edd har varit den som bjudit på mer häftiga smaker. Utseende så har Ruth haft finast bakverk, Edds har varit mer slarviga tycker jag.
I detta avsnitt skulle deltagarna baka traditionella brittiska pajer och kanapeér. Dem har mkt bröd i sina pajer. Vi i sverige kör mycket på smulpajer.
Dem bakade många goda pajer men här kommer lite recept på några traditionella engelska pajer:
* Shepard´s pie (en slags köttfärspaj) http://www.recept.nu/recept_nu/huvudratter/kottfars/kottfarspaj___shepard_s_pie/
* Brödpudding med rabarber http://www.matklubben.se/recept/broedpudding_med_rabarber_och_roersocker_97561.html
Hej
I avsnitt 4 fick deltagarna baka den traditionella brittiska puddingen. När jag tänker på pudding så är det kanske med vanilj eller choklad och i en geléaktig form. Men i England är det en pudding med bröd eller fett. Jag har försökt att hitta deltagrnas recept men ej lyckats. Så här får ni ett recpt som jag hittade på en traditionell engelsk pudding:
http://www.recept.nu/johan_jureskog/varmratter/kott/engelsk_angad_pudding/
Själv tycker jag detta låter jätteäckligt men samtidigt skulle jag hemskt gärna vilja smaka, så åker jag till England någon gång så ska jag definitivt smaka!
Muffins:
* 3st ägg
* 2,5dl strösocker
* 2tsk vaniljsocker
* 2msk honung
* 2,5dl vetemjöl
Marängen:
* 5st äggvitor
* 1,5dl strösocker
* 2tsk vaniljsocker
* Spraygrädde som topping
1. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna.
2. Placera ut muffinsformar på en plåt.
3. Marängen: vispa äggvitorna till ett vitt skum/smet och tillsätt sockret lite då och då under vispningen, inte allt på en gång!
4. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Lägg sedan en klick med marräng ovan på varje muffins.
5. In i ugnen, längst ner, 175grader i ca 10-12min.
6. Ta ut muffinsen och låt svalna. Spraya sedan på grädde :)
2 portioner
* 2,5dl vispgrädde
* 2tsk vaniljsocker med äkta vanilj i
* 2 gelatinblad
* 2msk strösocker
* daim
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10min.
2. Värm grädden, den ska ej koka, i ca 10min. Häll i vaniljsockret och strösockret och rör om.
3. Ta sedan ut gelatinbladen och krama ur dem all vätska och rör i gelatinbladen så dem smälter i grädden.
4. Häll i grädden i portionsformar och strö sedan över krossad daim.
5. Låt stå i kylskåpet i minst 4h.
Hej!
Jag har införskaffat massa fint till min bakning från Tupperware, så jäkla bra :)
En bakduk i silikon
Små burkar som man har till utformining av förrätter och desserter, det kommer bli riktigt snygga upplägg :)
En riktigt stor skål! Den största jag sett :)
Hej
Nu står den mumsiga pannacottan i kylen :) Den ska ju dock inte ätas förrens om flera timmar men denna efterrätt kräver en hel del förberedelser o därför ska den stå i kylen o stelna och det tar ju ett tag :)
Jag hade tänkt göra den sockerfri men det blev lite svårt... jag tror inte den skulle bli så god då... alldeles för mkt grädde i smaken... Men ni ska få bilder o recept sen :)
Ha en riktigt romantisk o mysig Alla hjärtans dag nu :) Själv har jag nyss gett sambon en fin blombukett o ett fint kort o sen ikväll ska vi laga god mat:
* Färsbiffar med fetaost, ruccola, bearnaisesås
* pannacotta med vanilj och bärsås
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|